Notícies – Els 50 Passos

Panorama 23
Per Guillem Espun

Els 50 Passos

El cap de setmana 3 i 4 d’octubre tots els membres de l’Agrupament vam pujar a Sant Ramon per celebrar la Festa de Passos. Però aquests no eren uns Passos normals, eren els Passos del cinquantè, que a més a més es celebraven en un emplaçament molt especial, Sant Ramon, on va començar l’aventura escolta d’uns joves santboians que s’ha traspassat de generació en generació i que en el curs actual 2015-2016 ja se’n celebren els 50 anys.

2 AGOST 15 3

El cap de setmana va començar amb incertesa ja que el risc de pluja va impedir que poguéssim pujar a la Creu de Can Cartró i, poguéssim fer una foto commemorativa de tot l’Agrupament al mateix lloc on tot just feia 50 anys es va fer una de les primeres fotografies dels membres de l’AEiG Sant Ramon Nonat. Però això no va impedir que passéssim la nit a Sant Ramon i que es fessin les activitat programades amb absoluta normalitat.

Pel matí es va celebrar el tradicional esmorzar de Passos amb pastissos, pastes, entrepans, galetes… portades pels pares i amb xocolata desfeta cuinada per la unitat de Truc. Durant l’esmorzar vam tenir la visita d’uns inesperats veïns de Viladecans que van aprofitar la ben entesa per esmorzar amb nosaltres. Un cop acabat l’àpat matinal, dos dels tres fundadors de l’agrupament van prosseguir a fer el Pregó d’inici del cinquantenari, que recordava els 50 anys d’història viscuts, i sobretot, els inicis.

Finalment amb la cerimònia de Passos els nervis es podien respirar en l’ambient: alguns tenien ganes de passar d’unitat, però sabien que trobarien a faltar les experiències viscudes i tots els amics que els havien acompanyat durant el curs. D’altres tenien ganes de passar a ser caps o fins hi tot sabien que la seva vida al cau, ja fos com a cap o com a nen, havia arribat a la seva fi. Fos quin fos el motiu tothom tenia ganes de començar una nova etapa però conscient que havia de deixar coses enrere.Panorama 31

Un cop finalitzada la cerimònia de Passos es va fer el tradicional cant de l’Hora dels Adéus on tots els pares, caps, nens i exmembres de l’agrupament van fer una esplèndida rotllana que ocupava quasi tot el cim del Montbaig, una estampa realment envejable. Aquest cant va posar el punt i final a un cap de setmana ple d’emocions, i va donar el tret de sortida a la celebració del 50è aniversari de cau.