Festa de Passos 2016-2017

Com ja és tradició, el primer cap de setmana d’octubre va tenir lloc la Festa de Passos. Dissabte al matí totes les unitats vam quedar davant de l’edifici l’Olivera, per anar caminant fins al Pi Gros de Begues. Vam parar a esmorzar a un parc de Sant Climent i després, per dinar, a un parc de Begues. Cap a les cinc de la tarda arribàvem al terreny del Pi Gros i ens vam disposar a plantar tendes.

Un cop instal·lats a les tendes, va tenir lloc l’espai per unitats, últimes revisions, comentada d’últimes anècdotes del curs, i l’entrega de regals que els caps havien preparat per als nens i nenes. Cap a les nou vam sopar tots junts, després vam jugar a “la sardina”. Les unitats més petites van anar a dormir esgotats després d’un dia molt intens.

Diumenge al matí, vam fer motxilles i vam recollir el campament. A les deu començaven a arribar els pares, que portaven rebosteria diversa per complementar la xocolata desfeta que havia preparat la unitat de Truc. Després d’un bon esmorzar, va començar la Cerimònia de Passos.

Rotllanes de les unitats i tots amb camisa i fulard. Les rotllanes van anar canviant, entrades de nens i nenes nous, pas d’unitats, comiats, retrobades. Un cop formades les noves unitats els caps es van acomiadar dels seus nens i nenes, i es va formar la rotllana de caps. Va arribar un dels moments més esperats pels nens i nenes, i els pares i mares. La incorporació dels caps a les noves unitats. Després els caps van tornar a la rotllana de caps per acomiadar-se dels i les caps que aquest any deixaven l’Agrupament. Alguns s’acomiadaven de l’escoltisme, altres el continuaven a Demarcació i aquest any com, a excepció, alguns marxaven a obrir un nou cau, l’AEiG Joan I, a la Colònia Güell. Se’ls va fer entrega d’un fulard d’agraïment i de petits presents.

Per acabar es va fer la tradicional foto d’Agrupament. Així doncs, tanquem un curs molt intens, el curs del 50è, i n’encetem un de nou amb moltes ganes i il·lusió!!!

(Text elaborat per Mireia Bosch)