Passos

Després de l’intens estiu, del retorn a l’escola i a la normalitat, s’acosta l’inici del curs al cau. Sembla que faci només quatre dies que vàrem tornar de campaments: riu, fogonets, rutes, excursions, activitats, promeses, tallers, jocs sota les estrelles, vetllades, somriures, experiències… i és el moment de començar un nou curs amb moltes ganes!

Per donar la benvinguda al nou curs, per presentar les noves incorporacions i per celebrar que els de tercer any de cada unitat passen de branca, farem la tradicional i emotiva Festa de Passos. El pas de castors i llúdrigues a llops i daines, de llops a ràngers i noies guia, de ràngers a pioners i caravel·les, de pioners a truc, de truc a cap. Quins nervis!

És el pas simbòlic que fan els nens i nenes més grans de la seva unitat per passar a la unitat següent. A més a més, es dóna la benvinguda als nens, nenes i caps nous; però també s’acomiaden aquells que marxen. D’aquí ve el nom de Passos. El moment del pas de branca és el què fa d’aquesta sortida una de les més importants del curs, i sovint, un moment de gran emotivitat.

La Festa de Passos se celebra habitualment el primer cap de setmana d’octubre. Els membres de l’Agrupament del curs anterior marxen dissabte, per realitzar diferents activitats, comiats i l’acampada. Diumenge, s’afegeixen els pares i mares, familiars, i les persones que passarana  formar part de l’Agrupament el nou curs. Després del tradicional esmorzar de tast i d’alguna activitat conjunta, es realitza la cerimònia de Passos.